Temmuz 4, 2025

Sapanca Gölü’nde Su Alma Sınırlarında Paklık Çalışmaları Başlatıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Yönetimi (SASKİ), Sapanca Gölü'ndeki ana su alma çizgilerinde paklık çalışmalarına başladı. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte su kalitesini müdafaanın hedeflendiği bu çalışmalarda, dalgıçlar doğal bitkileri temizleyerek içme suyu kalitesini artırmayı amaçlıyor. Çalışmalar yaklaşık bir ay boyunca devam edecek.

Sapanca Gölü‘nün tabanındaki ana su alma sınırlarında paklık çalışmaları başlatıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya nazaran, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Yönetimi (SASKİ), hava sıcaklıklarının artmasıyla su kalitesini muhafazaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Dalgıçlar, gölün 25 metre derinliğinde yer alan toplam 2 bin 500 metrelik iki adet ana su alma sınırını, doğal yollarla oluşan bitkilerden temizliyor.

Göl, 15 kişilik dalgıç takımının yürüttüğü çalışmalarla sınırın sağlıklı yapısı korunacak. Yaklaşık 1 ay boyunca devam edecek çalışmalar sonuçlandığında, kaliteli içme suyunun tüm bedelleri korunmuş olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan, “15 kişilik profesyonel dalgıç takımı, suyun derinliklerinde içme su alma sınırımızın paklık çalışmalarını titizlikle yürütüyor. Türkiye’nin kaliteli, içilebilir ve en ucuz ikinci suyunun kalitesini korumak öncelikli vazifemiz.” sözünü kullandı.

İçme suyu olarak kullanılan gölün kıymetini vurgulayan Turan, şunları kaydetti:

“Büyükşehir Belediye Liderimiz Yusuf Alemdar, her fırsatta gölün kentimiz için ehemmiyetini vurguluyor. Biz de SASKİ olarak Sakarya’nın en değerli içme suyu kaynağı için tam manasıyla çaba veriyoruz. Bu gayretimizde bizlere suyu şuurlu kullanarak, göl etrafı ve havzasını koruyarak takviye olabilirsiniz. Bu gölün her damlası geleceğin en değerli mirası. Biz hem halkımızın sıhhati hem de Sapanca Gölü’nün ömrü için gölden daima örnekler alarak, içme suyunun parametrelerini anbean takip ederek çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz.”

Kaynak: AA / Uğur Subaşı – Yeni

About The Author